ZEKİ İNSANLARIN EN BELİRGİN ÖZELLİKLERİ

Zeki insanları tanımlarken öncelikle onların oldukça nazik olduklarını söylemek gerekir.  İnsancıl yönleri gelişmiş olduğundan karşısındaki insanlara değer verirler.


Zeki insanları duygularını yoğun yaşarlar. Mantıksal gelişimlerinin yanında duygusal gelişimlerinin de fazla olduğunu söylemek yanlış olmaz. Empati yeteneklerinin diğer insanlara göre fazla olmasının sebebi budur diyebiliriz.

Zeki insanlar, üzerinde çalıştıkları konuya hem disiplinli bir şekilde adapte olabilme hem de bunu oyun oynar gibi eğlenerek yapabilme özelliğine de sahiplerdir. Yaptıkları işi ciddiyetle yapmalarının yanında, bundan keyif aldıklarından dolayı da işlerinin zorluklarının üstesinden kolayca gelebilirler.

Zekası yüksek insanların somut dünyayı algılamadaki başarılarının yanında oldukça güçlü bir hayal ve düş dünyasına sahip olduklarını da rahatça söyleyebiliriz.

Aynı zamanda son derece inatçı insanlardır. Başarısızlık zamanlarında asla yılmazlar ve yeniden ve yeniden denemekten çekinmezler. Bunu bir başarısızlık olarak değil de daha çok deneyim olarak görmelerinin bunda payı büyüktür.

Genelde lider ruhlu olan bu insanlar çevrelerinde zaten doğal olarak hemen öne çıkarak ortamdaki liderlik vasfını hemen elde ederler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder