Henüz Gençken Yapılması Gereken Şeyler




Zamanın çok çabuk geçtiğini biliyoruz. Peki, zaman hızla geçerken ilerde nelerden dolayı pişman olacağımızı biliyor muyuz? Sonradan pişman olmamak için yapmanız gereken birkaç önemli detayı dikkate almanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.


Kalıcı dostluklar edinmek.

Gerek hayatın temposu içinde gerekse de başka sebeplerden bizi gerçekten anlayan ve seven arkadaşlara uzun vadede sahip olabilmek oldukça zordur. Henüz vakit varken kalıcı bir dostluk edinmek en iyisi olacaktır.

Para biriktirmek.

Çalışıyor da olsanız öğrenci de olsanız mutlaka bir yerlerde para biriktirmeniz gerektiğini unutmayın. Elbette hayatın tadını çıkarmalısınız ama ilerde neler olacağını asla bilemezsiniz ve zor günler için hazırlıklı olmalısınız.

Sağlığa gerekli önemi verebilmek.

Sağlık deyip geçmeyin, hele bana bir şey olmaz hiç demeyin. Şüphelendiğiniz ya da bildiğiniz bir rahatsızlığınız varsa bir an önce bir uzmana gidin ve sağlığınızı korumaya gerçekten özen gösterin. Buna sigara gibi alışkanlıklardan uzak durmak ve düzenli beslenmek de dâhil.

Bir ev sahibi olabilmek veya bunun için çalışmak.

Kendiniz için veya aileniz için bile olsa bunu bir amaç haline getirip bu amaç doğrultusunda hareket edebilirsiniz. Biriktirdiğiniz paradan ev kredisi için kenara bir miktar ayırabilirsiniz.

Unutmayın; hayatta neler olacağını kimse tahmin edemez ve anı yaşamak gerçekten çok önemli, ama aslında tam da bu yüzden, kendiniz için, zamana değer verip, onu boşa harcamamak gerektiğini de aklınızdan çıkarmamalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder